Üdvözöljük weblapunkon!

Általános Iskola

Gimnázium

B R E N N E R

Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

SZOMBATHELY, Táncsics Mihály u. 48. 9700 - Tel: 94- 505-212, katolikus mobil: 30-4095041 - Email: brenner@martinus.hu

Intézményünk legfrissebb hírei

Iskolánk a jégen – 2024

Címvédőként ismét első helyen végzett iskolánk csapata a városi “Iskolák a jégen” nevezetű ügyességi versenyen. A rendezvényről készített cikk a Vaol portálon olvasható!  

„Nyelvében él a nemzet!”

2024.február 15-én tartották Kőszeg, Vasvár, Szombathely és környéke általános iskolás tanulói részére a szombathelyi Oladi Általános Iskolában a szépkiejtési versenyt. Péchy Blanka érdemes művész volt a Kazinczy-díj alapítója, a versenymozgalmattovább…

Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó verseny

Az idei tanévben is megrendeztük a Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó verseny iskolai fordulóját. Kora délután izgatottan, ünneplőbe öltözve várta 12 alsós kisdiák, hogy szebbnél szebb produkcióját előadhassa a négytovább…

Erzsébet – tábor Zánkán

Hétfőn reggel vonattal indultunk, igaz, hogy háromszor kellett átszállni, de nagyon izgalmas volt, és ülőhelyünk kis volt. A táborba érkezésünkkor egy zöld karszalagot kaptunk, ezzel „kódoltunk”minden programhoz és az étkezésekheztovább…

Iskolánk a jégen – 2024

Címvédőként ismét első helyen végzett iskolánk csapata a városi “Iskolák a jégen” nevezetű ügyességi versenyen. A rendezvényről készített cikk a Vaol portálon olvasható!

 

„Nyelvében él a nemzet!”

2024.február 15-én tartották Kőszeg, Vasvár, Szombathely és környéke általános iskolás tanulói részére a szombathelyi Oladi Általános Iskolában a szépkiejtési versenyt. Péchy Blanka érdemes művész volt a Kazinczy-díj alapítója, a versenymozgalmat kiterjesztette erre a korosztályra is. A program az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. A versenyzők teljesítményének értékelésekor a szakértő zsűri figyelembe vette a szövegértést, a szöveghűséget, hangvételt, hangképzést, hangsúlyozást és a szünettartást egyaránt.

Kovács-Komlenecz Emma és Pálfi Adél képviselte iskolánkat a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd versenyen. Emma nagyon szépen helyt állt, emléklappal és dicsérettel távozhatott, Adél az 1. helyen végzett az 5-6. évfolyamosok kategóriájában.

Gratulálunk mindkettőjüknek! Reméljük, a népszerű verseny erősíti anyanyelvszeretetüket, és nyelvünk iránti tiszteletüket is!

Morosits Eszter
szaktanár, osztályfőnök

Nincsenek képek ebben a galériában.

Nyelvében él a nemzet - 2023

Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó verseny

Az idei tanévben is megrendeztük a Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó verseny iskolai fordulóját.

Kora délután izgatottan, ünneplőbe öltözve várta 12 alsós kisdiák, hogy szebbnél szebb produkcióját előadhassa a négy fős zsűrinek. Rendkívül nehéz dolga volt a tanítóknak: eldönteni, melyik két tanuló képviselje iskolánkat a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola versenyén.

A produkciók meghallgatása után, nehezen, de megszületett a végeredmény.

1-2. évfolyam

  1. Fekete Dániel 1. b
  2. Pupp Polli Zorka 1. a
  3. Horváth Júlia 2. a

 

3-4. évfolyam

  1. Csuti Benedek 3. a
  2. Molnár Domonkos 4.c
  3. Kecskés Viktória Eliza 4.a

Így iskolánkat az idei Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó versenyen Fekete Dániel (felkészítő: Nagyné Fekete Zita) és Csuti Benedek (felkészítő: Baumgartner Imréné) képviselheti.

Minden résztvevőnek és felkészítőnek köszönjük az eredményes munkáját, a továbbjutóknak pedig szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Rózsás-Fábián Zsófia

2023_Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó verseny
« 1 A 2 »

 

^